Ridit lite.. :)

Red fina Desty idag igen, lika pigg och glad som igår! Hur kul som helst :)
Jobbade mycket på tempoväxlingar och övergångar, lite sidvärtes i trav också, fungerade super!
 
Och Danni fick ju som sagt en uteritt förut i stormen! Han kommer vara såå pigg imorgon, och det blir första gången jag hoppar honom på tredelat bett på ca ett år! Ojoj.. det blir allt spännande! ;)
Men har ju ridit på det tredelade varje dag i en vecka nu och det har fungerat hur bra som helst :)
 
 

Midvinter??

Jag döör av köld!!
Jag & goa Falken red ut förut i vinterkylan och jag dog, sedan hjälper det ju inte att vara i ett kylskåps-stall 24/7! Ååh orkar inte, såg några snöflingor förut också.. Sommar året om? JA tack.
Hehe, det är väldigt synd om mig just nu ja :D


Hungriga som vanligt!

Hela EJFA sitter i grupprummet och drömmer om mat, men det kan glömma när ens skola ligger mitt ute i ingenstans.. MeN, snart är det lunch och då ska ni veta. DÅ får vi potatis, det är grejer det!!
Men titta här vad vi hittade för att plåga oss själva lite

Min och Dannis 105-runda i lördags!

Här har ni film från första rundan i lördags! :)
Är nöjd med grundomgången, men omhoppningen var bara kaos.. tappade allt vad bra ridning heter verkligen, usch!! Är väldigt förvånad och positivt överraskad över att min häst ställde upp för mig och försökte hoppa trots mina missar, det gjorde han aldrig förr! Framsteg :D
Dock märktes det ju att han var skitförbannad efter detta senare i 115-rundan.. haha! Då tänkte han minsann inte hoppa mer den dagen, hur rätt jag än gjorde!
Skyll dig själv sa han ;)

Menmen, nya tag 2013!! :)
 
 

Tre fina hästar! :)

Red först mina två älsklingar på skolan, båda gick superfint!! Lite pigga bara men på ett bra sätt ;)

Senare på kvällen åkte jag även till Ranagården och red ett pass på fina fina Desty, helt sjukt vad bra hon gick!!

Finns inte så mycket att säga om passen, vanligt markarbete och alla gick som klockor! :D

Sista för dagen, lite svettig :)


Tränat

Idag har det varit träning med Fargo för Alex. Ett riktigt rejält pass utan stigbyglar-ouf det var jobbigt! Jag rekommenderar inte att ta ut sig själv utan mat i magen, man blir ju helt illamående och yr:/
   åter till träningen då. Det gick bra, Fargo kändes fin men han tyckte också det var lite jobbigt. Han kan bli så grinig ibland så han bara skjuter rätt upp i luften för att komma undan. Det var någon gång han gjorde någon bock så jag kände att jag fick ont i ryggen när han gjorde det. Förutom det då så kändes han jättefin. Ska bara träna lite mer styrka så att han orkar och inte måste börja streta emot!
 Så det var en bra träning, om han haft någon låsning så känns det som att han borde lyckats få loss den själv efter de kroppsvridningarna han gjorde i luften idag, haha. Vet dock inte vart jag fått den lilla balans jag har, ponnyn bockade aldrig med mig. Fargo bockar inte så mycket med mig heller ioförsig men när han väl gör det så gäller det att hålla i sig! Haha de här bilderna känns lite Danni-style!
 
assåå fargo.. vad gör du?

Ponnytiden..♥

Ååh vad jag saknar min lilla bustjej..
Haha, den här bildserien är bara helt underbar!

(tja, om någon undrar vart jag fått min balans ifrån när Danni håller på och bockar och grejer, så kan jag bara säga - All ära åt ponnytiden! Och framför allt Lady då, hehe)
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen lite andra random tävlingsbilder -
 
 
 
 
 
Min älskling, vissa sår läker visst aldrig <3
 
 
 

Bilder från MaRK i lördags!

Min fining i lördags <3 -
 
 
 
 
 

Challisen♥

Challe hoppade jättefint på hoppträningen i fredags, dock pigg som satan men det är kul! ;)
Han hoppar årets sista tävling på KRK på onsdag, en 90-klass bara :)
 
Det blev inte mycket till tävlingsår 2012 för bebisen, han gick två clearrounder i våras, en lokal tävling häromveckan(första på över ett år) och hoppar en till på onsdag! 4 tävlingar.. det är inte riktigt okej, Challe som älskar att få komma ut och hoppa!
2013 får jag faktiskt ta mig tid för att träna och tävla Challe också och inte enbart fokusera på Danni! Även om Danni såklart är prio 1 så måste jag tänka mer på lillen också :)
 
 
 
 

Mums

Gott att ära rätt ur fodertunnan tyckte Fargo igår!^^ nu ska jag och släppa ut lite hästar och därefter har jag stalltjänst hela dagen på skolan.


Insett något!

Kan bara dra lite snabbt om tävlingen -
Egentligen när jag tänker efter, så har det inte gått helt åt helvete ändå. Inga misstag som inte kan rättas till i alla fall! Efter idag är jag nästan mer taggad för att träna och tävla och fortsätta kämpa mig uppåt.
Tänkte inte dra mina resultat i långbänk den här gången, det räcker med att säga att första klassen gick SUPERBRA(film kommer från denna runda) och andra klassen var ännu en läxa att lära för mig helt enkelt!
 
 
Jag tänkte faktiskt prata lite om något annat, bara lite planlöst och ur hjärtat just nu!
(kanske lite osammanhängande osv, men det är som sagt bara mina direkta tankar nu)
 
(Detta har alltså ingenting med tävlingen att göra
Något som slog mig idag, är hur väldigt mycket energi och tid jag lägger på att hjälpa andra att bli starkare mentalt.  Och hur mycket jag faktiskt ÄLSKAR att göra det.. Efter varje träning med en elev, eller ett långt stöttande samtal med en vän, eller bara så lite som beröm till en person som förtjänar det, då mår jag så sjukt bra!
Åker alltid hem från träningar med ett leende från öra till öra till exempel, när jag märker att eleven är nöjd och glad, plötsligt är taggad på att tävla, har samlat på sig stort självförtroende träningen igenom, och bara längtar efter nästa lektion! Alltså, finns det en bättre känsla? När min hopp-rädda elev plötsligt flyger över 110 cm på sin dressyrponny med ett stort leende på läpparna, eller när min andra elev med en från början så gott som helt galen ponny plötsligt tävlar i både dressyr och hoppning och kan rida sin ponny hur fint och lugnt som helst? Jag blir så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Jag bara älskar detta, blir så stolt också! Ännu en sak jag brinner för..

Men åter till ämnet nu, att jag älskar att motivera människor.
Jag lägger väldigt mycket energi på att pusha och stötta mina vänner i det dem gör. Hästmänniskor eller inte, det kvittar. Jag kan sitta i timmar och prata med en vän som mår dåligt/har problem/är ledsen. 
Sedan är alla olika - vissa behöver/vill ha mer stöd än andra. Vissa klarar sig bättre själva medan vissa behöver mycket vänner och stöd omkring sig.
 
Jag själv är till exempel en sådan person som alltid klarat mig ensam, hållt inne alla tårar och hållt mig för mig själv. Vet inte om jag själv hade valt det från början, men det var så det blev, och jag ångrar faktiskt inte i efterhand att det blev så! Det har gjort mig sjukt stark som person, även om jag fortfarande -trots att jag jobbat som en idiot på det - kan uppfattas som lite instängd! Men jag har blivit mycket bättre på att kommunicera och har idag så gott som inga problem med andra människor.
Dock hatar jag verkligen när människor inte tror på mig, där har jag min svaga punkt. När någon säger till mig antingen direkt(vilket nästan aldrig sker i dagens Sverige) eller vanligare - med underton - att jag inte är så bra som jag tror att jag är, att jag inte kommer att lyckas eller att jag valt fel inriktning. Att jag kastat bort mitt liv på ett ridgymnasium och att det nog hade varit ett säkrare kort på naturlinjen, ja.. det är självklart att det gör ont.
Och DET, vill jag inte att någon annan ska behöva känna. Jag vill att mina nära och kära, elever eller whatever, ska känna att det alltid finns någon som TROR på dem. Jag vill att de ska veta att JAG tror på dem.
 
Jag vill vara en klippa att kunna luta sig mot när det stormar som mest (oj vad det lät djupt, haha).
En sådan person som jag själv i många lägen hade velat ha i mitt liv, en sådan person vill jag bli. Någon som aldrig dömer, som ser möjligheter i allt, tror på en och accepterar en rakt av.

Kort sagt, om du inte orkade läsa min ganska så osammanhängande text om allt och ingenting -

Jag älskar att hjälpa andra med allt från himmel och jord i den mån jag kan, motivera och glädja andra, och lära ut.
Om jag inte lyckas som ryttare själv (vilket fortfarande och alltid är mitt mål nr. 1) eller med eget företag - Då ska jag definitivt tänka över yrken som tränare eller mental coach.
Helt klart.

 
 
 

Tävlat med Fargo idag, 105, 115!

Idag har vi varit iväg på tävling igen. Var på Marks Ridklubb idag och hoppade två klasser, två rundor för de som inte snackar hästspråk. Är väldigt nöjd, Fargo skötte sig bra allmänt på själva tävlingsplatsen. Inte så farligt skrikig efter Danni. Plus bra resultat på det, jag tar klasserna var för sig.
 
 
105cm, bedömning A:0/A:0(innebär att man först hoppar en grund på oftast 8 hinder, och är man felfri där går man vidare på andra fasen där det gäller att få så bra tid som möjligt samt inga fel helst.)
Fargo kändes fin, lite stark, syns säkert inte men så var det. Men det är bra för då får han lite mer sug mot hindrena. Så vi gick felfritt i grunden. Omhoppningen gick bra, jämn och lugn. Dock så lät jag han bli lite lång till det näst sista hindret så la han lite nära hindret. Och då fick vi med oss den bommen. Så 4fel totalt i andra fasen!
 
115cm, bedömning A:0/A:0
Höjden var inga problem, de hade det dessutom väldigt låga hinder på banan, eller så börjar man vänja sig vi höjderna? Vet inte vad jag ska säga, hittar känslan mer och mer hela tiden nu så det gick väldigt bra. Rev ett hinder som vi kom lite nära på, sen blev det helt kaiko på hindret efter det vi rev för jag bestämde mig inte för vad jag ville. Men Fargo fixade det den gången så resultatet blev 4fel i första fasen här. Är väldigt nöjd med Fargo, här är filmen, jag hoppas den fungerar med musik och allt:)

Hemåt!

På väg hem nu, med blandade resultat!
Första klassen kändes superbra, men sedan är jag inte säker på vad som hände i andra.. Ska tänka igenom rundorna och granska filmerna!
Resultat, lite bilder och film från första klassen kommer!


Tagga tävling!!

Typiskt hästmänniskor, att ställa klockan tidigare på helgen än till vardags.. ;)
Jag fick gå upp extra tidigt denna gång eftersom jag ska till Ranagården och släppa ut alla hästar först! ;)

Och JA, jag ställer typ 100 larm för att jag ska tvingas upp ur sängen pga stress-attack, har nämligen fruktansvärt svårt att komma upp ur sängen i tid annars.. x]


Lill-korvan

När jag ändå är inne på lite gamla bilder tema så kan hundarna få vara med lite! Imorgon fyller vår vita Mira hela 8år,gammal tant. Då är det även ca 2,5 år sedan hon fick svarta Molli och hennes syskon. som hon har växt vår lilla ADHD hund;)