Ciao!!

Förlåt om jag har inte skrivit de här sista dagar men Mattia har varit här fem dagar och vi har haft jätte mycket att göra! Igår har vi varit med Massimo och Nicco i Göteborg för att klättra i gym och efter det fick jag träningsverk överallt verkligen, men det har varit väldigt kul! 
 
 
Idag har Mattia åkt tillbaka till ROM :( ingen är hemma.. hela familjen är i Italien och
jag är hemma i min säng med Lola, ska titta på TV snart och drika varmt Tè!
Imorgon ska jag upp kl.6.00 för att kunna vara i stallet (på skolan) tidigt, släppa
ut hästarna och ha stalltjänst hela dag! 
Ska rida både Nanosen och Rhino imon och på fredag ska jag ta hand om Shannon!
så då blir det tre heestar att passa <3
Jag och Nano sommar 2011
godnatt!

Här håller vi hus

Hej igen!! Halva lovet är snart gånget, jösses så snabbt det går!
 
EJFA har fullt upp, alla är lite utspridda och far runt över världen. Jenni är som sagt på Gran Canaria och kommer hem först på lördag så då kommer hon igång med bloggandet igen. Adde drar till Polen imorgon! Vilket gör att hon inte heller kommer kunna blogga på en vecka. Flami vet jag inte riktigt vart hon är, haha, vi får se om vi hör från henne snart!
 
 
 
Så jag ska göra mitt bästa för att hålla igång bloggen på egen hand några dagar, hoppas ni kan stå ut med bara mitt skrivande;). Just nu sitter jag och gnuggar geniknölarna för att få ihop min och Fargos planering för de tre kommande veckorna som kommer bli intensiva. En sista satsning innan säsongen är slut för vår del. Efter det blir det lov för Fargo medan jag åker iväg till Cuba och röker ciggarer med hela familjen, haha! 
 
 
Det blev en bra dag idag, först en lyckad tävling och efter det en mysig kväll på stan med Frida. Blev lite nytt i garderoben, är alltid kul när man sällan handlar kläder. Nu börjar snart Grey's Anatomy så nu ska jag nog bege mig för kvällen. Vi höres mer imorgon:)
 

Skuttat lite idag

Har varit iväg på Kungsbackas unghästtävlingar som går varje onsdag. Fargo är inte unghäst men man får komma dit och hoppa ändå vilket är väldigt bra!

Hoppade en 1m runda och en 1,10m! I 1meter fick vi ett ner och en väldigt bra runda så det kändes bra inför 1,10.
Så i 1,10 gick vi felfritt!:D första felfria för vår del, har ioförsig haft felfria grunder i höjden tidigare och i unghäst hoppar man ju bara grund, med ändå. Så nu är jag mycket glad. Nöjd men min Farg.

Direkt efter tävlingen var det stress hem för nu ska jag in och spendera eftermiddagen i Göteborg med min älskade syster:))


Packa upp och packa om

Jaha bara att börja packa igen då. imorgon så rider jag Shannon på morgonen sen så åker jag och Rebecka ner till frillesås. Där ska vi packa lastbilen och lära oss vad alla hästarna har för utrustning, mat osv osv. Det är ju trots allt hästar vi inte känner eller kan någonting om så det blir mycket att trycka in i hjärnan imorgon. Det är väl det som gör att man blir lite nervös antar jag ;) sen så sover vi där och åker mot Polen tidigt torsdags morgon. Vi åker även med Linn widmark ner. Tror att hon och Mariano sammanlagt kommer ha 6 eller 7 hästar med, så det blir fullt upp... Men kul och lärorikt! Nu måste jag packa klart och sedan försöka njuta av min sista lovdag (: det snöar tydligen i Polen och är svin kallt så det blir vinterkläder som skall med. (yipeey ;) )
Ha det gött, hej


Holaa!!

Litet levnadstecken från Spanien!
Har det underbart i värmen och gör i princip ingenting utöver att ANDAS och ta en paus från livet! :)
Sol, bad, shopping och all-inclusive på hotellet, göött..

Lite nostalgi också, åt på en italiensk resturang idag med den saknade italienska fuccacia-pizzan.. :')
Fick övat på de få italienska fraser jag lärt mig också(hehe, typ ciao, gracie, prego, bene)

Hoppas ni alla har det bra hemma i Sverge och att det inte är alltför kallt!
Puss & kram! :)

Bild från häromkvällen-


LOV

Idag är jag ledig. Det är första dagen på fyra veckor som jag inte har några som helst måsten eller planer! :D Dessutom så har jag sovit i min säng inatt, underbar känsla. Efter Billdal igår kväll så äkte jag till världens bästa ponny. Kunde inte sluta krama min fina fina vänn, har saknat henne så mycket. Hon har förvandlats till en liten skogsmulle med utvuxen päls, lång man och svans, så idag väntas en meakover haha. Fick höra att hon vart som en tickande bomb hela veckan och gått på bakbenen in från hagen så jag släppte galningen i manegen innan jag red. Så när hon sprungit av sig lite energi och vi lekt lite så hoppade jag upp och red en stund. Gjorde lite alexander övningar och dom fungerade super så hon var jätte fin. idag väntas lite hoppning :D 
en liten film på hur vi travade av efter hoppningen sist ;) 
 
 
 
 
 
 
Hur skönt det än är att vara hemma så är det fruktansvärt tråkigt att min praktiktid hos Zetterman är slut. Jag har haft så otroligt roligt och lärt mig enormt mycket. Alla hästarna hoppade super i helgen under Billdal och det var sorligt att ta farväl av dom igår, framförallt att säga hejdå till bästa Ida. Men jag planerar att åka ner och hälsa på i november då alexander ska ha en välgörenhets show kan man väl kalla det. Sen hoppas jag på att de behöver lite extra hjälp snart så att jag kan hoppa in ;) Stort tack till hela springfield farm! 
Ni kan föresten följa Ida och hennes liv på hippson där hon bloggar - jag är en hängiven läsare :D ni hittar henne här → http://www.hippson.se/blogs/iduspidus/index.htm
Det gjordes även en intervju med Ida på billdal, titta på den! → http://vwgrandprix.se/grand-prix-2012/#deltavling-3
 
Glory efter grand prixen ♥
På onsdag så åker jag eventuellt till Polen tillsammans med och rebecka berntsson jobbar åt Mariano Maggi som ska tävla där. Vi är borta i en vecka ungefär. Det blir mitt första jobb utomlands, nervöst och spännande! Får ta och använda mig av allt Ida har lärt mig i helgen ;) I'm a collector of routin and lesson. 
Så nu ska jag njuta av mitt tvådagars lov :D börjar med att tvätta berget av kläder som ligger på min säng. 
Vi hörs senare!

första dagen på lovet

Uuuush vilket väder!! Jag som hade planerat upp för ännu en kall solskensdag, men tror jag ger upp den planen. Hade ioförsig planerat att köra in Fargo till Höglanda idag för att hoppa lite i manegen så det håller jag nog fast i, men någon mer ridning blir det nog inte.
Ska utnyttja morgonen och få gjort lite uppgifter man fått över praktiken innan jag måste iväg och fixa så Fargo står inne när han ska skos.
 
Har lite dålig bloggfantasi just nu, försöker hålla igång så gott det går.. Ska få över bilderna från praktiken så kommer det nog ett inlägg med praktikbilder!
 

film från förra helgen!

Här är filmen från när jag tävlade förre helgen. Resultatet går att hitta i ett tidigare inlägg om man vill se på det!Ingen musik till filmen denna gång, kom verkligen inte på någon låt jag ville ha.. så ni får höra på Alex som sitter och gör ljudeffekter, haha ^^
 
'
 
 
 
 

Suddig bild

Kvällen har spenderats hos familjen Windrot. Där vi körde chokladleken, den man alltid körde när man var liten när man ska ta på sig mössa, handskar och allt vad det är. Har ni aldrig gjort den så tipsar jag starkt om den, har skrattat så jag börjar känna magmusklerna komma, haja:))

Idag har jag ridit Danni, han skötte sig! Skulle ridit Fargo men han har tappat en sko.. Så den ska skos på måndag. Efter det var det Billdal. Det var mega kul att träffa Adde som hade massa att berätta. Hon gick runt på Billdal som om hon varit hästskötare hela livet!

Imorgon blir det en liten sväng till Billdal igen och lite annat spännande. Nu ska jag sova. Gnatt!


Bra dag på jobbet

Oj vilket start på helgen vi har haft! Två av två klasser vann vi ;) dom vinsterna står canora och camelia för. Flecu och abbe var även dom placerade, bra jobbat!! Condello var dubbelnolla och hade en super fin men lugn runda eftersom han ska sparas inför grandprixen. Så våra mungipor kan inte gå högre, alla presterade verkligen på topp idag.
Nu har jag och Ida kvällsfodrat och stoppat om hästarna och väntar på att Malin, som jobbar för Peder, ska bli klar så att vi kan gå tillbaka till bussarna för att sova.
Imorgon kör vi igång igen vid sju och hoppas på en lika bra morgondag. Träffade jenni en snabbis imorse när jag var ute och promenerade hästarna imorse. Det var kul :D har träffat jätte många andra roliga människor idag också, skooooj! Hoppas att Emma kommer imorgon då! Och att Flami också kommer en stund :)
Ni får lite nattbilder,
Gnatt


Vilken dag! :)

Idag var den allra sista dagen på praktiken.. Skönt på ett sätt men ändå så sorgligt, både jag och Danni trivdes väldigt bra där, och jag började verkligen känna mig hemma!
Men nu står bebisen i alla fall i sin box hemma på Ranagården och nu blir han glad när han får gå med sin bästa kompis Fargo i en gräshage hela lovet! :)
Tackar bästa Emma på förhand för att hon passar min fina när jag är borta! Hoppas allt går bra :D
 
Sedan har en massa beslut fattats kring Challe, lilla älsklingen <3
Kan säga så mycket som att han får följa med till Höglanda efter lovet tillsammans med Danni och Fargo!
 
 
 
Nu är jag helt slutkörd efter dessa praktik-veckor och allt kring hästarna!
Känner mig välförtjänt av en semester just nu, och det är precis vad jag får! Imorgon åker jag med hela familjen ner till Gran Canaria på en veckas sol-semester! UNDERBART <3
Har nog aldrig känt att en resa behövs så mycket som den gör nu.. Även om jag som vanligt kommer sakna mina bebisar :/
Kommer tillbaka med ny energi om en vecka, vi hörs då!
 
 
 

Fredagsmys

 
 
Jag tyckte att denna passade in nu när det är fredag och allt ;) För detta är precis vad jag tänker göra nu, ta en dusch och sedan är det fredgasmys. Imorgon ska jag ge mig på att rida Fargo som vanligt, men även Danni eftersom Jenni reser bort. Det kanske hon inte har berättat än?
Sedan hade jag tänkt bege mig till Billdal och kolla tävlingarna där och se om Adde och Flami har tid att träffas, det är ju fortfarande jobb för full rulle för deras del om jag har fattat allt rätt! Annars får jag storsa runt där och kolla in alla ekipage! Kommer bli kul! Ha en bra fredag nu :)
 
 
 

Billdal! :)

Nu är även jag på väg mot Billdal! :)
Nu på förmiddagen åker vi bara med en unghäst som Sara fick hem i måndags, som ska gå 130!
Sen i eftermiddag åker de bästa hästarna ner och hoppar! :)
Då följer dock inte jag med, jobbar halvdag idag!

Hörs senare!


Billdal horse show

Saknar Flamsan, känns konstigt att inte komma in till nylagad pasta eller någon att mysa med i soffan!

Nu är hela the A team installerade och klara för natten i sina boxar i billdal. Allt är i ordning fixat, boxgardiner upphängda, hö, mat, sadelskåp och allt annat ställt på sina platser. Det ser jätte fint ut! Alla hästarna matchar i sina svarta täcken med Alexander Zetterman skrivet på, de matchar ju även boxgardinerna, skåp och allt annat som också de är svarta med samma text på. SNYGGT! De som gick förbi berömde oss för att det såg så mysigt ut i vår lilla hörna. :D ska ta bild på det imorgon!
Mamma och pappa svängde förbi för att spana in hästbussarna och alla stallarna + klappa på dom bästa hästarna och hälsa på Ida såklart. Blev glad att träffa dom igen ❤
Det var full rulle i billdal, många som kommit och som kom. Vilken servis billdal bjöd på!! När vi kom med bussen så stod det ett gäng tjejer och killar med två fyrhjulingar beredda att lasta av allting och ta det till vår plats i en av stallen. Det gick snabbt och smidigt, vi blev mycket glada för den hjälpen. Jätte bra verkligen!

Tävlingarna börjar åtta imorgon, men vi har ju inga hästar i första klassen. Däremot så ska alla veterinärbesiktigas imorgon på morgonen. Så kl 7 kör vi igång!

Red fyra hästar innan vi åkte imorse, här har ni bild på två av dom - Affe och tintin :) dock är det inte bilder från idag utan från någon annan dag.

Hörs imorgon,
Godnatt :)


Häst genomriden! ;)

Idag fick sig Danni verkligen en genomkörare! Först red Sara ett ordentligt pass och och hoppade även ett par språng! Gick hur bra som helst, fantastiskt att se Danni under en riktigt duktig ryttare! Visst han bråkade lite som alltid och testade osv, men det som var så intressant var att se hur Sara hanterade det, väldigt nyttigt för mig att se, nu jäklar ska jag ändra hela mitt tänk! :)
Efter passet fick jag hoppa upp en stund, och det slutade med en hoppträning(även om han hoppade igår..hehe) och det kändes grymt bra, jättenöjd med allt idag! :D

I övrigt så har jobbet på praktiken flutit på bra, trivs super! Kommer bli lite sorgligt att lämna det imorgon :(

Sara & Danni-