Läskigt

Tvätta bilen för första gången(mes hjälp av mamma såklart) nu blir min pärla ren! Haaha:D


Mot Sälen!

Då drar vi på skidresa nummer två 2013! :)
Förra gången var det Österrike, och nu åker vi till vårt vanliga ställe i Sälen som känns som hemma efter typ.. 12 år på exakt samma ställe/stuga! ;)
Men det är mysigt! Ska försöka att inte bryta några ben, det hade blivit KAOS..

Stoort tack till Emma som tar hand om Danni, och ser till att han är i topptrim när jag kommer tillbaka! ;)

Glad påsk!!


Gårdagen

Trött Fargo, nyfiken Rinus, egengjord sushi, poserande Emma och födelsedagsbarnet själv!


Långfredagen

Hej hopp! Började dagen med att åka och träna min häst för Alex. Det var längesen nu och välbehövligt. Hon tyckte Fargo såg jättefin ut och avslappnad i kroppen redan från början. Vilket var kul för jag känner själv att han har blivit så mycket bättre i markarbetet den senaste månaden. Vi hoppade, lite teknik först med bommar och sedan en linje med utsprång som i slutet låg på 135. Fargo var jätteduktig! Dock höjde Alex till 145-150 och då blev det läskigt. Men sen när vi sänkte ner igen så gick det toppen:D

Efter fargo logerade jag Rinus som tyckte det var kul! Sedan hem till rana och rida lilla Razzi på ranagården! Härlig dag, lite stressig dock. Nu är jag nämligen hos Ida som blir 18 när klockan slår tolv! Så nu taggar vi utgång!

Gah har försökt ladda upp bilder hela eftermiddagen/kvällen.... Ni får se imon:D


Arivia L♥

För att förklara tidigare inlägg lite, så har jag alltså varit och provridit en häst idag - för träning/tävling! Det gick så himla bra verkligen, allt klickade perfekt - så planen är att jag ska börja rida/tävla henne efter påsklovet när jag kommer hem från Sälen! :)
Arivia L, sto f -05 efter Dutch Capitol! Hon gick 110 som 5-åring, och har efter det vad jag vet inte tävlat så mycket då ryttaren slutade rida. Startade en 100 cm-klass förra året som hon nollade och blev placerad i! Hoppar allt och är väldigt positiv till arbete, mysig att hantera också vilket är skönt efter mitt spark/bit-monster ;)

Är såå glad över den här chansen, det ska bli så sjukt kul och spännande verkligen!
Se upp för oss på banorna senare i vår/sommar! ;)
 

Träning! :)

Har haft en lång och rolig hoppträning under eftermiddagen med mina tre duktiga elever! :)
Ponnysarna var lite busiga idag dock, så fick sitta upp på allihop och hoppa ett par språng med dem, gick superbra! Alla tjejerna kämpade på så bra idag, riktigt duktiga trots jobbiga och lite galna ponnyer!
 
Fick faktiskt ett par filmsnuttar när jag hoppade Penny, Sandras D-ponny! Första gången jag red den idag, hur cool som helst, hoppar väldigt bra! :)
 

Happy easter

Glaaaaaad påsk!!!!! :D 
 
Kom hem till ett hus fullt med gula blommor och det fetaste äget proppat med godis på vardagsrumsbordet, lycka♣ ;)
Imorgon väntas påskafton med späckat schema. Åker eventuellt och hoppar en storhäst vid nio imorgon-spännande. Efter de är det höglanda som gäller där shannon ska trimmas, rebeckas CatWalk ska ridas och hennes fux Xray of Love ska markarbetas. Utöver de så ska allt fixas inför tävlingen på söndag,shannon ska badas, hennes man fixas till så att den blir lätt att knoppa söndag morgon och allt annat + det vanliga med mockning, hö osv osv till alla hästarna. Har dock min alldeles egna groom imorgon så jag behöver bara hoppa upp och ner mellan hästarna, gött!   Gillar att fixa allt själv, allt från mockning till att fixa hästarna, ända sättet jag blir garanterad att jag får som jag vill och vet att det blir ordentligt gjort. Men OJ vad det hade vart skönt vissa dagar och ha lite extra hjälp ;) Jag kommer bli en tuff, kräsen men tacksam chef i framtiden. 
På kvällen ska jag på trevlig påskmiddag hos Hellners. 
 
Vart på handledar kurs idag för bil, nu är det bara att börja övningsköra! Vet att jag är lite sen ute, men har inte haft tid innan. Har rest så fruktansvärt mycket de senaste åren (vilket jag älskar) så det har helt enkelt inte blivit av. Har dessutom bokat uppkörningstid. Om två månader, i slutet av maj, ska jag ha mitt B körkort, vilket innebär att jag passar på att köra upp för släp samtidigt. Tror ni jag klarar de? Det tänker jag göra, har inget annat val då jag åker till Tyskland direkt när jag slutat skolan och måste ha mitt körkort. Ni får hejja på mig :D 
Då får vi se ifall Tyskland kan bjuda på ett lastbilskörkort också..... ;)
 
Och nu är det lov. Och jag har ingen aning om vad jag ska göra... Antingen så åker jag upp till Dalarna på måndag em, eller så stannar jag hemma eller... så åker jag tillbaka till Valencia, Spanien på tisdag. Har blivit nerbjuden på solsemester av alex ;) vi får se vad det blir..
 
Vad har ni för Påskplaner? Hade vart kul att veta, om det bara gått att kommentera haha. 
 
Glad fux och Catt 
 
 
 
 
Blöt Sean 
 
Bildminnen :) lagtränings-helg för Sylve & Lotta.
 
:)
 
 
 
 

Lycklig!!

Aaah vad häftigt!! Är så lycklig just nu!


Kul dag imorgon!!

Har en härlig fredag framför mig imorgon! :)
Ska in en snabbis till Höglanda och fixa i ordning allt för Danni, som ska vila imorgon! Håller i en hoppträning under eftermiddagen med tre duktiga elever, där jag även ska hoppa upp på en av ponnyerna och rida/hoppa litegrann, blir kul! :) Ska även hinna med min dagliga powerwalk och cykeltur samt plugga!!

Ska även göra något vääldigt spännande under dagen, berättar mer för er om det går bra! Ser iaf fram emot det, riktigt roligt!! (haha, älskar att retas..)
 
Här har ni lite fler (suddiga printscreenade) bilder från senaste tävlingen, dessa är från 110-klassen! Blev ju tyvärr inga "riktiga" kort från denna klass men detta får duga ;)

 
 
 
 
 
 

Fina hästar! :)

Både Danni & Mulle har varit superfina idag! :)

Danni gick dressyr i skolan, där vi idag hade programridning! Dock var inte själva uppvisningen idag utan vi tränade/finslipade på de moment som behövde förbättras, fick lite tips osv! Två veckor efter lovet har vi uppvisning för dressyrdomaren Britt Hammar(tror jag hon hette.. hee), och jag ska verkligen undvika att rida min egen häst om det är möjligt! Ska fråga om jag kan låna Mulle istället ;)
Idag iaf, så gick det väl sådär, ungefär som förväntat! Danni var lite galen/stark/pigg osv och kände inte riktigt för att samarbeta, och att rida dressyrprogram på honom då på en smal dressyrbana, sitta ner på en spänd häst i hoppsadel osv, är väl inte riktigt det roligaste! Alltså, han är väldigt fin att rida nu, men just det här konceptet fungerar inte på honom(det blir bara ett stress-moment), vi är ett verkligen hopp-ekipage till tusen, aldrig att jag tänker starta dressyr på Danni, haha! Jag är faktiskt ingen dressyr-hatare, tycker det kan vara ganska kul med programridning och lite dressyrtävlingar mm, bara INTE på MINA hästar, dem är lite för starka och jobbiga.. ;)

Lilla dressyr-Mulle däremot, han fick hoppa idag! Haha, lite ombytta roller.. Han var jätteduktig, satte ihop en liten bana på typ 80 cm och bara rullade på, jobbade på att hitta ett fint flyt och bra avståndspunkter! Han är ju lite ringrostig i hoppningen nu efter vintern, men det jobbar vi upp snabbt!
Han kändes fin i markarbetet också, som alltid! Jobbade mycket lösgörande där, lite sidvärtes, tempoväxlingar, mycket volter osv :)

Tre lite halvkassa (men bättre än inget, eller hur) bilder från senaste tävlingen med Danni! :)
Dessa är från 100 cm-klassen -
 
 
 

The Legacy of Hickstead

 
Såg att Emma gjort ett inlägg om det, här kommer länken till trailern!
 
 
http://www.hippson.se/hippson-tv/historien-om-hickstead-blir-film.htm
 
 
Hela världen saknar dig Hickstead ♥

Har ni hört?

Dem skall göra en film om Hickstead och den kommer ut detta året. Den hästen alltså, hoppas dem för filmen bra nu!


Solen värmer

Nu har Flami åkt till Italien för att träffa alla nära och kära där, så idag har jag ridit både Fargo och Rinus. Båda var snälla och duktiga. Fargo red jag igenom lite lagom inför dressyren imorgon. Och Rinus kände jag lite lätt på och han blir finare och finare:)

Nu har min mammsi kommit hem igen också, en dag tidigare-skönt. Igår var jag ju ensam hemma men det var också ganska skönt på sitt sätt, lugn och ro:)
Nu ska jag äta och sedan duscha, har nämligen precis varit ute och sprungit-beach 2013 eller nått!? Det var väldigt gött, skönt att springa i 5pludgrader idag mot när det varit -10.. Behövde varken vantar eller buff(halsduk) idag!

Senare ikväll blir det plugg.. Snart lov och mon plan är att i princip vara pluggfri då. Så får jobba på dessa dagar nu.
Sommar snart!! Eller?


Värme

Åh är avis på flami som skall till Italien och få lite värme! Pratade precis med Frida som är i Spanien och hade haft 28!! grader idag. Aja vi har iaf haft sol och 4 plusgrader här idag! Hehe

Jag och jenni tog och drog ut på en härlig uteritt. Red bort till en galoppbana och travade plus galopperade lite där. Hästarna var jätte fina, dock träffade vi en hel flock med hundar som var ute och gick med sin ägare, på banan, suck.. Så vi kunde inte vara där så mycket! Men det var kul så länge det varade:)


Tur!

Hello everybody :)
Jag åker imon! Så idag blev det packning och sista plugg!
Nano har tävlat igår i Italien han kom fjärde på 50 hästar i en tidstävling på 100cm vilken TUR hon har, den flicka som fick min underbara ponny!! En bättre häst/ponny finns inte, jag kommer aldrig sluta tänka och säga det.. Jag kommer aldrig få en sånt häst igen! Det är svårt att säga vad som är det bästa med ridning, vi fick detta fråga på skolan förra veckan det första jag tänkte på var Nano han har varit mitt bästa med mitt liv.
Imorgon ska jag träffa honom!! Det känns så bra :D vi hörs when I'm back