Dagens resultat! :)

Drar mina resultat här då!
 
95 cm bed. A:0/A:0 - 0+4 fel, första utanför placering!
Bra runda, grundomgången var super! Alla avstånd och galoppsprång satt perfekt! :)
Sedan gick jag verkligen in med inställningen att vi skulle vinna, så satsade allt! Gick bra fram till näst sista hindret där vi kom vääldigt snett på en oxer, och då vågade inte Danni riktigt, så fick ett stopp! Men tja, gjorde en snäv volt och kom direkt på igen så vi hade typ samma tid som de placerade ändå! Alltså snabbaste fyra-felaren och precis utanför placering! :)
Danni var grym, bara jag som tog mig lite vatten över huvudet och gjorde en chansning! :)
 
100 cm bed. A:0/A:0 - 0+0 fel, 3:e placering!
Klart godkänd runda! :)
Blev dock lite stressigt innan, hann varken rida eller hoppa fram.. (hoppade upp, fattade galopp, hoppade ett räcke och travade in på banan direkt typ, haha) Vi hann inte heller gå omhoppningsbanan så jag var lite förvirrad när jag kom in.. Som TUR var såg jag lite av det föregående ekipaget och lyckades memorera banan lite snabbt!
Rundan började lite skakigt och vi var i flera bommar (skyller lite på att vi inte hann rida/hoppa fram så han var inte riktigt igång) men det blev bättre ju fler hinder vi kom över! Fick till ett par riktigt bra språng faktiskt! Sedan satsade jag lite lagom mycket i omhoppningen och satte upp en bra galopp, och ledde faktiskt på det väldigt länge! Två av de sista ryttarna petade ner oss till en tredjeplats ;)
Är SÅÅÅ nöjd med min älskade bästa grymma halvgalna häst!<3
Fick mycket beröm av funktionärerna också, både för Danni och för min ridning faktiskt, hur kul som helst! :)
 
Hade faktiskt en känsla av att det skulle gå riktigt bra idag, har känt det hela veckan!
Det var liksom vår tur nu kände jag efter allt slit och all motgång! Jag var så fruktansvärt glad efter andra rundan så tårarna var inte långt ifrån kan jag säga!
 
Bilder & film kommer i veckan!
 

Lycka ❤

Duktig bebis idag!! ❤


29/9

Hur mår ni denna lördags kväll? Ute och roar er eller en lugn hemmakväll?

Själv kom jag hem vid halv sex efter en jobb dag i stallet, tänkte att jag skulle ta en liten powernap, men slocknade helt och hållet. Så vaknade nu och sitter med mamma och min bror, med te och chocklad, och tittar på naturprogram. Träffade min goa vän Alma på bussen påväg hem och hon tyckte att jag skulle komma hem till henne ikväll tillsammans med andra sköna människor. Men som vd för ett expanderande företag så har jag inte längre tid... Ne skoja bara, när allt lugnat ner sig några kilon så ska jag ta och spendera så mycket kvalitetstid med mina fina vänner så dom blir trötta bara av att höra mitt namn ;)

Imorgon så blir det sovmorgon :D planerar att sätta klockan på åtta för att vara effektiv hela morgondagens underbara söndag. Mail ska skrivas, mitt samhällsprojekt göras, utflykt på eftermiddagen med Ejf för lite mer skoljobb och sen så ska jag såklart till bästa Shannon. Dom två sistnämnda är höjdpunkterna ❤

Gick föresten suveränt med Shannon idag! Gick in med inställningen att, idag ska jag rida som en stjärna, och oj vad bra det gick. Ville aldrig sluta rida!

Mycket att planera inför vår treveckors praktik som vi åker på om en vecka (extas). Så, med lite huvudräkning, om 4 veckor är jag ledig :D då är det lov och en uppvilningsvecka har jag lovat mig själv.

Nu ska jag återgå till Göteborgs stolthet Glen Hysén som är i Afrika för att rädda elefanter.
Ha en trevlig lördag :)


Fina Hästar och inspiration

Hejsan!
 
Något som verkligen inspirerar och motiverar är fina hästar. Som igår när jag fick rida Alex super fina 11åriga Capris S. Hästen kan säkert allt iprincip, fick testa piruett och hela kalaset! När man sitter där och känner hur hästen fixar det man ber om, kanske inte så klockrent då man själv inte kan helt men ändå. Och hur hon i varje galoppsteg tar i med hela kroppen och är varenda muskel kommer fram på bilderna.
 
Då blir jag inspirerad, det var samma sak när vi var på Falsterbo och man se alla fina hästar där. Då känner jag hur jag vill jobba min häst till att få en så "fin, musklad bakdel" eller så "härlig galopp" mm. Jag är långt ifrån välutbildad själv och skulle inte kalla mig själv för en erfaren ryttare. Jag har inte kunskapen att lära min häst allt, och det vet jag. Men jag vet att jag kan lära Fargo en hel del ändå och jag kan jobba honom till att bli fin. Inte på samma sätt som de som har rejält med erfarenhet med sig, och inte lika snabbt. Men på något sätt blir man ändå motiverad av alla dessa fina hästar man ser.
 
Nu ska det alltså jobbas hårt under hösten. Drar ut på praktik tre veckor vilket förstör lite för min del då jag inte kommer kunna rida Fargo förutom på helgerna. Men efter det fortsätter vi med att arbeta och tävla. Här ska det byggas muskler!;)
 

Just nu

Flami har lektion med Linnea och Adde trimmar Shannon! Så jag passar på att smugglat lite.

Fargo har longerats så hans rygg har fått sig en vilodag från ryttare, alltid bra att lägga in sådant emellanåt! Så nu har jag inte så mycket att göra, väntar på hemfärd:)


Tonight - EFA mansion

Halloj,
Nu är vi mätta och belåtna, fixat lite med headern och mysat ner oss i sängen för att kolla på en film. Emma och Flami.. stretchar? något oklart...
 
Jag skulle behöva stretcha för Robban gav mig en tuff match idag den lilla rackaren. Vi skulle skritta från KRK till travbanan men hästarna (Robban) var överladdad. Första utmaningen kom när vi skulle förbi en ko, båda blev fem centimeter högre minst! När vi väl kom fram till vårt mål så bestämde vi snabbt för att hålla till i paddocken och inte gå ut på banan - klokt val. Det slutade iallafall med att efter några ordentliga bocksprång så lyckades han få mig att tugga sand. Han är ju bara fyra år så att han busar till det ibland är förstårligt, men ni kan ju tänka er en 170 cm hög unghäst bocka! Inte jätte kaxig är man då ;) Red lite i manegen efterråt och då höll han sig i skinnet. Fina Robbibus. Capris är perfekt som vanligt ♥
 
Capris S, 2001. Top Notch AWS (Robban), 2008
 
Jag är 172, fattar ni hur stor han är den lilla pojken ;)
 
 
nattinatti.
 

Planering..

På söndag drar tävlingssäsongen igång för mig och Danni på riktigt, superkul!
Mjukstartar med att hoppa en meterklass samt förklass, och hoppas att det går bra. :)
Morgondagen kommer tillbringas på Höglanda där alla förberedelser ska fixas. Danni ska ridas igenom, badas och friseras och all utrustning putsas! Älskar sådana dagar, där man bara kan ta sig all tid man vill och bara pyssla i stallet så allt blir perfekt! 
 
Har en bra känsla inför helgen, efter alla motgångar vi haft kan vi vara värda lite framgång på tävlingsbanorna nu tycker jag! Ingen ska kunna stå bredvid mamma när hon filmar på läktaren och snacka skit om oss nu!
Känner mig bara så jäkla.. nöjd? Är stolt över mig själv, min häst och vår utveckling tillsammans! Är stolt över varje litet steg i rätt riktning! Har sagt det förr och säger det igen, jag ångrar aldrig att jag köpte den här hästen, vi passar som handen i handsken <3
 
En krigare med själ för jag har slagits sen dag ett
Trott på mina drömmar  trots dom kallat det för vanvett
 

Hopptränat!

Hopptränat Rinus och Nano idag :) första riktikt bra hoppträning med Rinus!! han har aldrig stannat och han blev inte stark jag fick en riktikt bra känsla idag!
jag är verkligen jätte nöjd !
 
 

we are going higher and higher, til' we kiss the sky

TACK FÖR ALL FIN RESPONS!!

Verkligen, det är super kul att ni tycker det blir bra med både den nya hemsidan, bloggen och Pontus! Såklart är det fortfarande mycket att jobba på, men allt blir mycket roligare nu när vi inkluderat er.

Just nu sitter vi och tar en liten fika innan vi ska ner till stallet igen. Alla hästarna har hopptränats och dom skötte sig galant. Jag och Emma ska iväg till KRK, stallet bredvid, senare för att rida Capris och Robban. Tror vi ska ta en sväng på banan med dem. Flami kommer isåfall ta med kameran så att vi kan få lite fina bilder, hoppas bara att det håller sig ljust så blir allt mycket bättre :)

Vi kommer sova här inatt igen, haha. Hade en mysigt igår och hoppas på att vi får det lika mysigt ikväll. Vi hörs senare med både bilder och bra inlägg.

Kram

 
Inte lätt för oss ovana modeller att ha en seriös photoshoot ;)
 
      EJFA ♥ PIONEER
 
 

Pontus Berndtsson

Hej!

Jag heter Pontus Berndtsson och ska som sagt vara en del av det omtalade företaget och denna blogg under en period, så jag tänkte att jag skulle presentera mig själv.

Jag är 17år och går på Sveriges ridgymnasium tillsammans med resten av EJFAedition. Tillskillnad från dem så går jag ett annat program som kallas lärling. Jag har under en lång tid arbetat för Sven Ingvarsson och nu så är jag även lärling där, vilket gör att jag tillbringar ännu lite mer tid där. Jag rider mycket unghästar och tycker det är kul samt oerhört lärorikt att få chansen att utbilda dem både på hemmaplan och på tävlingsplatsen. Jag tävlar en del, bl.a. så kom jag till finalen i Falsterbo med 6åringen Gant i somras.  Det här är det jag brinner för och som är mitt liv, så det här kommer vara huvudämnet när jag skriver. Ska försöka skriva så ofta som jag kan men jag är ny på det här så när jag har tid slänger jag upp ett inlägg.

Jag tävlade igår på kungsbackas unghästtävlingar med ett par hästar och det gick bra! :) ha det bra så länge!

/Pontus

Cosmopol f.2007
 

Home from work

Onsdagar är alltid extra långa tycker jag! Kom hem från jobbet för en timma sedan och var totalt hjärndöd. Arbetar varje onsdag för ABGS gymnastik som ledare och har tre olika grupper med barn som är i åldrarna 3-11. idag har jag bl.a. Lärt ut handvolter och flickflack.. ;) och ni som känner mig kan sluta skratta (de vet att jag är stel som ett kylskåp) för jag kanske inte besitter kunskapen, men jag är bra med barn och att lära ut ;) haha, jaja..

Kom hem till nylagad hummer, vilket aldrig är fel! Säsongen har ju startat och pappa hade vart ute och lagt ut några burar (?), kommer inte ihåg vad de kallas för, och fått både en hummer och en krabba. Vi funderade att springa upp och byta om till frack och långklänning allihoppa, öppna en champagneflaska och verkligen festa till det, men nöjde oss med en liten mysig och lyxig familjemiddag istället :)

Imorgon börjar dagen med 2 h företagsarbete. Pappersarbete, designjobb, möten som ska bokas och ringa samtal står på schemat. Vet inte om vi även ska trycka in lite fotografering.. Kul kul.
Sedan ska Shannon ridas på travbanan och så ska jag även rida Robban. Har kvällsfodring också så det blir övernattning på skolan och mera företagsjobb på kvällen.
Det var morgondagen det :)

Vad tror ni om en videoblogg imorgon kväll kanske?? Var ett tag sedan, vi får se.. Titta in imorgon iallafall.
L❤ve


Fina häst <3

Danni har verkligen utvecklats något sjukt det senaste! Han är så himla avslappnad under ridpassen nu, om man jämför med hur det var för bara några månader sedan, jätteskönt! Självklart har han sina totalt galna dagar fortfarande, det kommer vi nog aldrig helt ifrån, men det händer mer och mer sällan!
 
Sedan har jag fortfarande kvar en helt fantastisk känsla från onsdags-tävlingen förra veckan, är så imponerad utav min hästs prestation faktiskt. Helt cool-lugn på framridningen och helt o-tittig på allt. Tvekade inte det minsta på något hinder och var bara helt positiv hela dagen! Hade trott att han skulle bli helt tokig och tittig nu efter uppehållet, så var väldigt positivt överraskad! :)
Mognat har han verkligen gjort min lilla bebis <3
 
Så har en grym känsla inför kommande tävlingstermin som drar igång på riktigt till helgen! Många pusselbitar har fallit på plats både från min och Dannis sida i allt arbete. Nu jäklar! :)
 
 
 

vecka 41.42.43

Om 1,5vecka drar hela EJFA ut på praktik. Som ni vet ska Jenni till Sara Samuelsson och Adde ska med Flami till Zettermans, det är inte dåligt det! Själv ska jag också neråt i landet, nämligen till Mjöshult, det är fortfarande lite oklart om vart det ligger exakt men jag tror nära Ullared. Är inte helt säker!
De jag ska till heter Olivia och Emelie Andersson, och de driver sin verksamhet ihop med resten av familjen vad jag har förstått. Det är inriktat på hoppning och de har hästar i alla åldrar som används eller ska utbildas inom hoppningen då. Även en del avel. Så det ska bli väldigt kul, en sådan verksamhet man själv skulle kunna tänka sig ha i framtiden!
 
Jag kommer alltså att bo där nere under veckorna, får se hur det kommer göras under helgen. Dock hade de inte plats så att jag kunde ta med mig och stalla in Fargo, vilket är synd. Så jag kommer åka ner dit och bo där själv, känns lite nervöst men det blir nog bra. Fast måste erkänna att det hade varit lite mysigare att ha med sig hästen så man kunnat gå ner och gosa på kvällarna. Som sagt om 1,5vecka är det, här har de även en hemsida som kan kollas in om man vill veta mer!
 
 
Fargo var duktig under ridpasset idag! Skulle haft dressyr men tränaren/läraren hade förhinder, eller något. Vår skola är inte bäst på att informera en. Körde iaf ett pass själv på vanligt-tredelat-äpplebett. Och det kändes väldigt bra, han har börjat acceptera bettet mycket bättre på det sista. Innan har han varit så spänd på det och inte velat jobba utan bara stretat emot. Och så stark han har varit på det.. Men nu slappnar han av mycket bättre och vågar ta stödet, så det känns bra. På fredag är det hopträning och söndag tävling. Kul!

Ny header under uppbyggnad!

Tja, som ni ser är headern lite kaos för tillfället! Headern görs om i samband med att vi har en nykomling på bloggen och med företagets utveckling! Nykomlingen är Pontus Berndtsson som är en del utav företaget, och därför även en del av bloggen under vår företagstid ihop. Detta tycker vi ska bli jättekul, med lite nytt blod här på EJFAedition ;)
Pontus får presentera sig själv, men vi är i alla fall mycket glada över vårt samarbete :)

Angående headern är det mycket arbete kvar och vi hoppas att ni har överseende med detta utseendet medan vi jobbar på det!
 
Hörs senare!
 
 
 

Kämpa!

Idag har Pontus varit så snäll och hjälpte mig med Rinus, det gick väldigt bra (och det var jag säkert på)!
De rullade på perfekta på alla hinder utan problem. Grejen är att nu vet jag att problemet är helt enkelt JAG, hehe! Men jag har aldrig trott att jag skulle vara i perfekt armoni med honom från början och jag tycker att det går alltid att uttveckla och det är mitt mål nu; lära mig att rida BRA helt enkelt!
Ponny-tiderna är slut.. tyvär, men Nano är MIN ponny och vi känner varandra så väl det är därför det är lite svårt just nu för båda oss att "byta partner" men vi ska kämpa för det som vi har alltid gjort!
Fight for what you want!