Hoppat min lilla!

Hoppade igenom Challisen några språng idag inför morgondagens tävling! Kändes fin & fräsch :)
Han fyller år imorgon också (15 år redan, tiden går snabbt..) så då blir det knäckebrödstårta till frukost innan vi åker! ;)
 
Några språng från dagens pass-
 
 

Vi festar inte vi kör tävling instället!

Hello :)
 
Det blir tävling för Rinus och mig med, det har varit lite kaos då min licens kom fram igår på morgonen och innan de kunde jag inte anmäla mig, igår gick jag in på TDB för att sätta in pengarna och anmäla oss och då hade banken ett problem me TDB och det stog att man kunde ej betala innan kl 15.00 idag.. så då gick jag in idag och då hade KRK stängt av anmälningar snakar om otur liksom.. men nu har jag mailat de och i värsta fall får jag anmäla mig på plats och betala lite extra, bara jag får tävla haha
 
Rinus kändes fräsch och fin både igår och idag, så nu håller vi verkligen tummarna inför imon !! 
det ska bli så kul, det känns väldigt bra att Emma och Jenni ska tävla också, känner mig mycket säkrare.
/Flami

Valborg - fest för hela slanten

 Nja så är inte riktigt fallet när man är en hästtjej ut i tåspetsarna. Här blir det istället tävling imorgon som vi nämnt så då gäller det att vara utvilad!
 
Det blir första utomhustävlingen för i år. Har faktiskt aldrig hopptävlat på KRK's utebana. Spännande. Kör 100+110 då Fargo blir mer ofokuserad ute. Så det lär antagligen bli ett antal gnäggningar efter hans älsklingar Danni och Rinus. Här kan ni se ett klipp på hur han brukar hålla på, haha asså lilla mongot. Men detta blir bra träning för på söndag är det tävling igen, den gången Sveland kupp igen.
 
 
 
Så ikväll ska jag kvällsfodra på Höglanda så det blir väl att fixa lite med Fargo så att han är fin till imorgon, alla saker är redan putsade. Skönt med ledigt ímon iaf, även om man ändå inte får sovmorgon.

Jag lever också! ;)

Jag ursäktar den otroligt dåliga uppdateringen från min sida under helgen! Men jag är helt slut verkligen, har haft stalltjänst både lördag/söndag i skolan(var även hästskötaraspirant under lördagen), samtidigt som jag haft stalltjänst hemma på Ranagården, med alla utsläpp, fodringar, intag och städning! Har däremellan ridit Danni och Mulle, tagit hand om lite andra hästar, försökt klämma in lite plugg, umgåtts med goa Jolle och försökt strukturera upp resten av terminen med plugg, hästar och tävlingar varje helg..
Imorgon är det massa som ska göras! En hög med plugg till att börja med. Har tre hästar att rida imorgon också, Danni ska ridas med lite bommar tänkte jag, Mulle ska dressyra och Challe ska hoppas lite inför tävlingen på onsdag! Ska hinna putsa och fixa med all utrustning också :)
 
På onsdag är det alltså tävling för hela slanten! Jag, Emma, Flami och eventuellt Adde ska alla tävla på Onsdag då vi är lediga! Så himla skönt att ha Kungsbacka ridklubb på skritt-avstånd från skolan, det är bara att gå dit när man känner för det och man behöver inte tänka på att ha någon som kan köra osv! :)
 
Jag ska hoppa båda mina bebisar, blir Challes första tävling på ca 5 månader, första utomhus på typ 2 år! Men det ska nog gå bra ändå, han hoppar bara en 90-klass! :)
Danni hoppar en 100-klass, går det väldigt bra kanske jag efteranmäler till 110 också, men det får vi se! Vill bara att han ska få gott självförtroende inför resten av utomhus-säsongen där han lätt blir tveksam där. Tänkte eventuellt testa att trycka in lite bomull i öronen på honom på onsdag, kanske är ett vinnande koncept? ;)
 
Nu ska jag nog ta och avsluta kvällens plugg och gå och lägga mig, dödstrött!
Mina fina -
 
 
 
 

Rockar nya frillan

whatsup amigos?

Föregående vecka var minst sagt hektiskt, men så rolig. En riktig inspo-vecka minst sagt :D Älskade Göteborg Horse Show som leverar år på år, fantastiskt. Hängde där dygnet runt kändes det som ;) Gick heldagar varje dag och partajade på kvällarna. Så nu är jag full av insperation och laddad på hästfronten, samtidigt som min kropp skriker sömnbrist. Har gjort lite fynd till både mig och shannone men inte släppt loss riktigt så mycket som man hört andra göra haha :P 
Bosatte mig hemma hos Mathilda under helgen i hennes fina lägenhet i gbg. Sedan röjde vi på ryttarfesten i fredags och på ett annat ställe på lördagen då vi firade min 18 års dag :D Det största fetaste tacket till alla älskade människor som gjorde min 18års helg fantastiskt!

 

Ni som undrar vad som hände med Equiter och letade efter oss på euro horse - den tomma montern var vår. Leveransen med alla kläder kom inte fram på grund av hälsoproblem. Vi är mycket ledsna över att vi inte fick visa er detta otroliga märke, men hälsan går före allt! Kläderna kommer komma hit inom en snar framtid så det är bara att höra av er till oss när som helst. Equiter represtenterar exklusivitet, kvalitet och har ett speciellt öga för detaljer och passform - så vi kan mer än varmt rekommentera er märket! :) 

 

Dagen började underbart med att mina fina vänner hade köpt världens finaste högklackade skor till mig i present, wiiiie, och på det så blev det tårta till både frukost och lunch ;) Shannon gick super, hon blir bara bättre och bättre. hoppas det håller i sig! och sen har jag tillbringat hela eftermiddagen hos frissan. 

 

Inte lika bra på att ta fina bilder på min nya frissyr som emma, men jag gjorde ett försök.....! och det blev inte bra..alls. Så bjussar på en oseriös ;) bild istället. 

 

Nu ska jag krypa ner i sängen, droga ipren + halstabletter och försöka tillfriskna från denna hemska förskylning. Imorgon stannar jag nog hemma och har sjuk- samt pluggstuga. Åker till stallet på kvällen och rider hestar, Shannon ska få hoppa lite tänkte jag. 

 

Ett snabbt hej från mig, ska försöka blogga oftare och bättre. Nu är jag trots allt 18 och har mognat på insidan så det borde jag kunna fixa ;) hade gött. 

 

 / Ad

 


Slut

En hektisk men rolig helg är nu slut! Dags att börja vänta igen, nu blir det ingen horse show för ens om ca 11månader..

Helgen har sett ut så att mycket tid se spenderats i Göteborg. Horse show på dagarna och utgång på kvällarna. I fredags var vi på någon ryttarfest(verkar som att det kanske pågick flera samtidigt;)). Vi hade jättekul! Dock så gick det lite snett när jag och flami skulle hem så vi missade bussen, så kan det bli när man åker på nya ställen. Så det slutade med att vi satte oss och väntade på Centralstationen i något som kändes som en evighet innan vi tillslut var hemma och kunde lägga oss, klockan 06.10.. Haha!

Och igår så åkte vi och red. Sen hem till Flami där hennes mamma lagade en supergod Italiensk carbonara, mums ❤ sedan var det fix och trix inför att åka till Göteborg och fira födelsedag!! Det blev ett random ställe i Göteborg, där vi körde dans hela kvällen. Tack och lov så körde jag utan klackar. Ovan hästtjej;) och efter det så var det hem till Matto som lät oss sova hos henne i hennes lägenhet i Göteborg. Väldigt skönt för imorse 9.30 var det ju dags för Göteborg horse show igen.

Så nu är jag lite trött och skall sova, inga stora inköp idag som i fredags. Men så mycket det finns man vill ha men egentligen inte behöver! Godnatt, nu måste jag få lite sömn!/ Em


My new babes

Åh som jag har väntat på min 18års present, älskar dom!

Nu blir det iväg och fira nästa 18åring, igår var det ryttarfest! Konstigt osammanhängande inlägg fick ni här...


GHS!! :)

Även om jag missar resten av Göteborg Horse Show så sitter jag bänkad framför livesändningarna åtminstone!! Grymt spännande :)
Nu är det världscuphoppning, omgång två!!
 
http://www.svtplay.se/video/1154218/varldscuphoppning
 

Hoppat! :)

Danni var superfin på dagens hoppträning, hoppade riktigt bra! :)
 
Litet filmklipp från en av dagens övningar-
 

Göteborrrg horse show


Exakt två år!

Idag har jag haft Danni i exakt två år, tiden bara flyger förbi! Helt sjukt..
Minns det som igår, när vi hämtade honom på väg hem från vår skidresa 2011, en skruttig, smal, omusklad och ganska sönderbiten häst, oj vad lycklig jag var! Min första EGNA storhäst, den känslan alltså!

Jag var väl medveten om vilken resa vi hade framför oss, men jag var säker och har aldrig ångrat mig, även om det känts tufft många gånger när han varit heelt galen något ridpass eller vägrat ut sig på några tävlingar eller bitit/sparkat en i boxen osv.. Hur många timmar jag & mamma stått i ösregn och försökt få in honom i transporten och hur många hundratals timmar jag la på att ens få fram honom i galopp i vår dammiga paddock hemma första sommaren tillsammans. Helt galet hur mycket jag kämpat och lagt ner hela min själ i denna häst.. Men det var värt det, för mig. Jag älskar min bebis såå mycket och jag har utvecklats något otroligt med honom, fått lite mer kött på benen så att säga och mycket ridtekniskt har jag med mig från honom till alla andra ponnyer/hästar!

Jag visste vad jag gav mig in på, och det är nog något av det bästa jag gjort! Jag har både utvecklat mig själv och Danni, och framför allt gett honom en andra chans i livet, finaste älsklingen <3
Lite goa minnen under vår tid tillsammans..

Första ridpasset hemma, dagen efter att vi hämtat honom!
25 april 2011-
 
 
Kämpigt ridpass juni 2011, ett av de första hopp-tillfällena-
 
 
 
Man kan väl lugna säga att hans teknik har förbättrats?
 
Gosig bild, juli 2011-
 
 
Det blev mycket jobb från marken under sommaren -
 
 
Första hoppträningen någonsin för tränare (augusti) då hade vi kommit en bra bit på vägen -
 
Första tävlingen tillsammans, augusti -
 
Flyttade till Höglanda -
 
 
Hopade vår andra tävling, första inomhus - slutade med omkullridning men skam den som ger sig -
 
 
 
Vi fortsatte utvecklas på Höglanda, oktober 2011 -
 
 
Debuterade 110 cm på en av Billdals träningstävlingar november-11, felfritt<3 -
 
 
Lite photoshoot januari 2012-
 
 
 
Mars 2012 -
 
 
Första regionala tävlingen, mars -
 
 
Första placeringen tillsammans, mars -
 
 
Galet värre, april 2012 -
 
 
 
Fina Danni, hemma för sommarlov juni 2012 -
 
 
Tävlingar under juni -
 
 
 
Knäppisen tillbaka på Höglanda efter sommarbetet -
 
 
Startade upp inomhussäsongen i september/oktober, började riktigt bra med två tredjeplaceringar på raken -
 
 
 
Flyttade Danni till Sara Samuelsson i tre veckor för praktik! Han gick riktigt bra där! -
 
 
Krossade vaden under en tävling på Nordhalland, men tävlade ändå(aj..)
Fick rida utan stigbyglar resten av min praktik-tid -
 
 
 
Tävlingar oktober/november-
 
 
 
 
Åkte hem för ett låångt jullov(åkte hem extra tidigt pga smitta i skolan) -
 
 
Ställde Danni hos Sara Samuelsson i 5 veckor feb/mars på tillridning under min skidresa samt Holland-praktik, hann rida lite däremellan -
 
 
Kom igång med tävlingarna igen i början av mars -
 
 
 
Blir förhoppningsvis många fler minnen med världens finaste Danni under 2013! <3

Well, Hello There!

Haha vilket möte jag fick imorse. En ung älg kom och passerade framför mig och lilla bilen imorse, precis när jag skulle rulla ut på lilla vägen i området här hemma. Den gav mig en blick, passerade vägen och ställde sig för att ta lite frukost. No reaction. Så jag började rulla, fortfarande ingen tendens om att den brydde sig. Så jag rullade förbi och den sket fullständigt i bilen, som då var kanske 1 meter ifrån den, hmm. Knasig älg!
 
 
Idag har jag varit i skolan för att inte göra någonting nu när jag tänker på det. Vi har uppsamlingsvecka och idag hade vi två lektioner varav det ena ämnet har jag lämnat in allt i och i det andra så var läraren sjuk. Känns inte så värt nu längre att man gick upp 6.15imorse...
 
Menmen sådana dagar kommer ibland. Har fått ridit min häst som var så fin så som alltid, och kom hem tidigt vilket var en bonus. Så nu sitter jag och gör en planering för mig och Fargo fram till den 19:e maj så att vi är klara när det är meetinget. Mest för min skull, så att jag känner att jag är mentalt redo o.s.v. Är ju borta några dagar när jag skall till Frida och Göteborghorseshow i det hela. DÄrför behöver jag en plan och lite struktur i mitt liv, allt blir mycket lättare då!
 
 
Kolla in ikväll igen så kommer lite om vårt företag, vi skall ju jobba på Euro Horse imon, men mer om det sen!
 

Älskling

Det finaste & bästa jag har <3


Konditionsträning

Idag har jag och Fargo haft ett jätte härligt pass på en galoppbana. Det vart konditionsträning som gällde. Fargo var jätte duktig, kunde samla och runda upp galoppen men kunde också galoppera på så att han sträckte ut och neråt sin hals och nos. Inga bockningar heller så det var ett väldigt lyckat pass. Solen kom fram också, fargo tyckte det var väldigt roligt och jag med. Så nu ska han vara fit for fight när det är dags att börja tävla på stora gräsbanor!


Godmorgon Tisdag

 
 
Fotograffarsan är överallt ;) här kommer lite mobilbilder från i söndags. 
 
Ha en fortsatt bra tisdag!