Tröött! ;)

Ååh vad jag är trött nu, min kropp känns helt mörbultad också! ;)
Klockan är över 23 och nu har jag ätit middag, haha!
 
Men jag ska inte klaga, är ju trots allt en rolig anledning! Har först vart en sväng på Höglanda och tagit hand om Danni & Fargo, trimmade båda i manegen, Danni fick gå ett hårt pass och Fargo lite lagom! :)
Båda var SÅÅÅ fina, jättekul verkligen! Är så chockad över Danni framför allt, han har varit perfekt i en hel vecka nu (peppar peppar), och var helt lugn idag trots att han VILADE igår!? Tror aldrig det har hänt tidigare.. Men väldigt kul! :)
Imorgon är det hoppträning, då är det upp till bevis hur lugn han egentligen är min knashäst.. ;)
 
I alla fall.. Efter Höglanda åkte jag direkt till Ranagården för att fixa i ordning Desty och åka på hoppträning(hann med en lång mys-stund med lilla Challisen också, hehe..)!
Desty var vääldigt pigg, men som vanligt hur fin som helst! Verkligen kul med en häst som ALLTID är så positiv och glad till allt arbete och hoppningen. Det är ju en väldigt bra grund till all fortsatt utbildning mm.
 
Nu är det bara lite grejer som ska finslipas! Jag ska dels få in alla knappar på Desty och lära mig hur hon fungerar i hoppningen osv, och sedan ska även lilla tjejens kondition jobbas upp samt så måste vi få mer rutin tillsammans helt enkelt! :)
(har lite för mkt "Danni-ridning" på henne fortfarande)
Men det känns ändå som att vi har en bra grund ihop, det kan nog bli bra! :)
 
Dagens träning var bara TEKNIK, ganska kluriga grejer faktiskt! Det känns i kroppen nu kan jag säga! Verkligen en utmaning på en STARK häst, men det gick helt ok ändå, inte total katastrof även om min ridning inte var på topp! 
Först var det lite jobb med bommar och småhinder i olika övningar. Sedan gick vi över till en serie med travbom in, sedan tre plank med ett galoppsprång emellan alla, och avslutade med ännu ett galoppsprång till oxer ut!
Sedan hoppade vi på S-bågar och hoppade rakt över sneda hinder på olika galoppsprång, pyssligt det där :)
 
Lägger kanske upp någon filmsnutt imorgon, men nu måste jag SOVA om jag ska orka upp till skolan imorgon, har stalltjänst hela dagen samt hoppträning!
 
God natt!
 
Fina Desty får stå för en bild idag, sooommaarr :( -
 

På väg..

..till min älskling<3
Idag ska han trimmas ordentligt, han kommer förmodligen vara helt galen idag då han vilade igår.. ;)
Sen ska jag fixa alla grejer för honom och Fargo, och ev. rida Fargo om jag hinner! :)

Ikväll är det hoppträning med Desty, blir spännande :D

Haha, så gulligt när man får såna här bilder skickade till sig om kvällarna från klasskompisar som kvällsfodrar, trött bebis<3


Skola och hästfri

Är påväg mot Storaholm, ska som sagt köra halkbana, så ska inte tjöta mer om det;) idag är jag iaf häst-, stall- och skolfri! Jenni hjälper mg med Fargo för körningen började klockan 12 och slutar klockan 18 och då går inga bussar till skolan sååå.. Därför har jag haft en go sovmorgon idag, och snart ska det sladdas. Hoppas alla får en härlig dag, det är ju fint väder och plusgrader, det får man ta vara på i detta regniga land!


Offenburg

Tänkte skriva en liten snabb hälsning, men glömde.....det är fullkomligt omöjligt att klicka på internet och göra någonting "snabbt". Ska ner och äta, kommer inte orka laga mat så det får nog bli lite tysk youghurt med nutella till efterrätt (mamma jag saknar dig). Efter det ska jag försöka brainstorma och göra iallafall ett försök till att minska den gigantiska högen med plugg som jag har med mig. 
 
Vart en dag full med aktivitet, precis som alla andra dagar. Förutom allt det vanliga så har vi packat lastbilarna och skickat iväg åtta hästar till Offenburg. Det ligger bara 20 minuter här ifrån så Alexander kommer pendla så att han kan rida några hästar som är kvar här hemma på morgonen innan han åker till tävlingarna. De åtta hästarna är däremot uppstallade där och Anna och Rebecka bor i lastbilen. Jag, tillsammans med Natalie, Sanny och Ronaldo har hand om stallet här hemma på dagarna och åker till tävlingen på kvällarna för att äta middag och festa. På fredag byter jag och Rebecka så att jag stannar kvar på tävlingarna under helgen och hon tar stallet. 
 
Det känns konstigt att ligga här själv i sängen och lyssna på musik. Det känns som om vi sitter ihop nu, jag och rebecka, hah. Medan vi packade iordning lite förut så påminnde rebecka mig om allt jag inte får glömma; ät ordentligt, somna i tid, borsta tänderna, glöm inte ditt och glöm inte datt.... ♥ 
 
På måndag ska vi åka och storhandla inför våra fyra veckor i Spanien. Ser verkligen inte fram emot den handlingen, tycker att det är jätte svårt att veta vad man vill äta så långt i förväg. Sedan så åker vi mot Spanien på tisdag med 11 hästar. 
 
Sammanlagt i stallen så är det 35 boxar + tre boxar som inte är permanenta, vilka Scotts hästar står i för tillfället. Vi har hand om 26 av dem hästarna. Ska ta och filma lite någondag kanske :) 
 
Är helt upprymd av att ha alla dessa fantastiska ryttare runt mig. Guld medaljören i OS, Alexander, Lisa, ska träffa Rolf och Angelica hela helgen osv osv. Kan knappt fatta att vi är här. 
 
 
 
Hingsten Key West. Alexander vann den stora klassen med honom förra året i Offenburg, i år åker han dock inte med. 
 
 
Hingsten Cartree. Jätte fin i all ridning, men ganska jobbig att hantera i närheten av andra hästar. 
 
 
Haha, trött efter dagens motion.
 
 
Quick. 
 
Nolita påväg till skrittmaskinen. 
 
Hingsten Contutto. Han är så himla fin. Hann tyvärr inte ta kort när Alex satt på honom och kramade om bamsingen. 
 
Fina Contutto
 
Muskelpaket
 
Våra avancerade tavlor. 
 
 
 
 
 
 
 
Sötnosar
 
Chipsy posar
 
Fina Fina Show Time
 
Hört att det är regnigt och eländigt hemma :( Här har det vart rätt fint väder och många plusgrader. Jätte skönt, kan jobba i en liten tjockare tröja bara och slipper långkalsonger, tjocka jackor och allt vad kya innebär. 
 
Tack för idag, ta hand om er sålänge så hörs vi. 

Don't drink 'n' drive

Pluggar-kör-pluggar-skola-rida-plugga och köra lite till.. Det är ungefär så mitt liv ser ut just nu. Så hoppas ni kan förstå min kommande bloggsvacka, så fort jag tagit körkortet ska jag bli bättre. Ska göra så gott nu med men känner att motivationen bara krymper och krymper.

 

Idag har jag varit och kört i Göteborg. Sedan när det var klart åkte jag till skolan och red Fargo. En helt underbar uteritt, bara han och jag. Så mysigt var det för solen hade kommit fram och man fick nästan lite vårkänslor?! Sen var Fargo jätte glad över att få komma ut och kändes så fin så allt var super! Dock förstördes mitt "High on Life moment" lite när Fargo under de sista 20minuterna på hemvägen först fick psykbryt för en lastbil, och efter det för en travarhäst med vagn som sprang på travbanan alldeles brevid vägen. Hästar kan vara dumma i huvudet ibland, ursäkta mitt uttryck men allvarligt talat. Ibland undrar man ju..

Men inna det hände så var allt väldigt härligt iaf! Nu ska jag plugga och ladda upp för att köra Halkan imorgon, spännande! De typsika "öron bilderna" funkar alltid, här är från idag under dagen när solen tittade fram!


Mot skolan!

Då var det dags att dra sig mot skolan! Första lektionen på schemat idag är longering, tror att Flami ska ha med Rinus! Blir kul :) Sedan är det lite vanliga tråkiga lektioner som engelska & matte..
Har inte bestämt mig riktigt för vad Danni ska göra idag än, men troligen blir det lite markarbete i ridhuset med tanke på vädret.. ;)
 
Hörs sen!
 
 

HAHAHA, LOL...

Hahaha, detta måste vara något av det fulaste vi gjort hittills under vår tid på SRG, maskeradhoppningen i ettan, 2011..

Jenni & Flami in action, det slutar aldrig bra.. Hahaha!! Menmen, kul minne i alla fall!


Dööör...

...av tristess.
Sitter i skolan och har bara pluggat hela dagen, och nu pallar inte min hjärna mer!! Mitt huvud kokar över och ögonen bara faller ihop.. Nu sitter jag och väntar på att ridhuset ska bli ledigt (ettorna har hoppträning) så jag kan rida min fining och sedan åka hem(för ytterligare plugg.. yey)!
 
Lite goa favoritbilder på mina två älsklingar, behöver vila ögonen på något fint hehe -
 
Challe-
 
 
 
 
 
 
 
Danni-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Göra något nytt

Har lite funderingar på att färga mitt hår, och just nu skulle jag vilja testa det här. Det är lite likt det alla gör med sina toppar men jag skulle vilja ha det lite mer tonat som Rachel Bilson på bilden längst ner eller som på andra bilden här uppe. Men får se om jag vågar, men vill ha lite förändring känner jag.. Hade varit helt okej om man var lika snygg i det som på bilderna!
 
 
Nu är det dejt med sängen som gäller.. japp. Imorgon är det ny dag, då skall det vara ganska lugnt på hästfronten. Fargo har gått i manegen sen i fredags, SUPERFIN alla dagar verkligen! Så imorgon blir det nog en go skritt-tur på min lilla plutt-snart 2år♥
 
Hoppas Flami kommer imorgon också, hon har fått emikranea, någon slags extrem migrän/huvudvärk som gör att hon får jätte ont i ögonen, så vi hoppas det blir bättre snart! Och Adde i Tyskland, det låter som dem har jättekul, vilken resa dem har framför sig!
 
Nej nu skall jag sova, godnatten
 

TYskland Levererar

Hallo
 
Det var tyska för hej. 
Här sitter vi i våran lägenhet på världens finaste gård :D Ikväll var det chill Söndag för hela slanten, pizza och godsaker framför tv:n. Har vart ute i stallarna och gjort natt checken så att alla hästarna mår bra samt släckt och låst, så nu väntar sängen och uppvilning inför morgondagen.  
 
Vad mer kan man säga - Tyskland Levererar stort!
Alla är super trevliga och roliga så vi bara stormtrivs. Igår var vi ute och åt middag på en jätte fin resturang, slog klackarna i taket ;) 
 
Vi landade här i Tyskland i fredagsmorse, då var vi bra trötta eftersom vi lämnat huset vid 3 på natten för att åka till flygplatsen, på flygplatsen åt vi frukost på espresso house. Vårt första plan emot berlin gick vid 6, väl framme i berlin hade vi bara en timme på oss till nästa gate. Som tur var behövde vi inte checka in eller gå igenom några kontroller och tur va la det så mycket bagage som vi har med oss..... 
 
Meeeen bra som vi är klarar vi även att hitta rätt gate och vi kom med planet till karlsruhe-baden baden. Rebecka var väldigt facinerad över hur fint det var uppifrån planet så min mobil har ett antal bilder med bara moln... jaja det är väll också fint antar jag haha!
 
Väl framme i Baden Baden så hämtade en av de som jobbar för Alexander oss på flygplatsen. När vi kom till gården fick vi en rundvisning och vi hälsade på de flera stycken, sedan fick vi en timme till att packa upp och göra oss hemma stadda. Vid 1 var det lunch i en timme och sen hjälpte vi dem med eftermiddags sysslorna, Lika bra att börja jobba med en gång och lära sig alla rutiner! 
 
Som sagt så var vi ute igår efter att vi slutat, mycket festligt måste jag säga! Helt underbart att vara här!! 
 
Idag har vi haft en lite längre lunchrast så vi hade tid att se när Alexander hoppade tre hästar, han rider så fruktansvärt bra och hästarna är verkligen hur fina som helst! Vi jobbar mellan halv sju och sex ungefär.
Försöker ta in och lära oss så mycket som möjligt verklgen!! 
 
Och idag har Scott Brash kommit också, ni vet han som var med och tog OSguld i somras? Han har med sig 4 hästar, därbland guldhästen Hello Sanctos! Väldigt kul att vara omgiven av enormt duktiga ryttare som vet vad de håller på med! 
 
I veckan börjar en stor tävling i offenburg som vi ska till, det är familjen Schill som anordnar den så det väntas vipbehandling på hög nivå!! Vi har ett eget inomhus stall med vattenkoppar, spolspiltor samt solarium!! Låter inte så dumt va??? 
Sen väntas det ju också allt ifrån vipläktare till gratis spritbufféer;) haha! Det som väntas är en riktig partyvecka med andra ord ;) Stjärnor som självaste Rolf- Göran Bengtsson och Angelica ska dit + många fler. Den ryttarfesten ser vi fram emot!
 
Nu måste vi sova! Det är många som är lediga imorgon och Alexander har satt upp ett späckat schema så vi behöver all sömn vi kan få! 

Natti Natti!! 
 
Flyger över Berliin
 
Sikken fotograf Reboxxxi 
 
Ett sovrum i lägenheten
 
 
Alexanders älsklingshund som döpt till Chipsy..... haha. Chipsy har en svaghet för sötsaker och blev fruktansvärt arg när hon varken fick smaka av vårt godis eller hänga med oss i sängen. Kort stubin....ohja.
 
 
Kläder för alla väder 
 
Bullhyllan var det första vi sprang till... inget ändras bara för att vi kommit till Tyskland
 
middag inhandlat
 
Nathalie och Anna visar sina skills i köket
 
jaaa... det är antingen Kiara eller Zarah, något oklart
 
En piggelin
 
Systrarna
 
Nu ska ni få höra på något roligt. Alexander fick en dag för sig att han ville ha ett shettisföl. Därför köpte han två shettishingstar, men tyvärr visade det sig att de inte kunde vara i närheten av ston och blev valackar. Nu är dem istället maskottar. Det går inte alltid som man tänkt sig....
 
den hysteriska stallkatten
 
 
Hästarna skäms bort med määängder av morötter
 
Aktiva anställda... ne, vi väntar på att alexander ska rida klart sista hästen innnan vi går på lunch
 
upp och hoppa Casquido
 
Snyggingen Chass som nyliggen blev valack
 
klippa klippa klippa
 
 
Hingsten Contotto tar sig en tupplur
 
Hingsten Cartee
 
duscha duscha duscha
 
limnos står med magnettäcke
 
 
Night out i Germany.
 
finisar
 
Ronaldo och Jon
 
trevligt värre
 
 
mohijtoo
 
Han är så busig den där Ronaldo
 
Wiiihoo, en snurrig statyy som underhöll oss i väntan på taxin hem
 
 
Alex hoppar
 
 
Ja, här är Chipsy upprörd igen...
 
 
Contutto
 
 
Chass färdigriden
 
 
JUst hanging..
 
 
 
 
 
 
Hörs snart igen, ha det bra så länge!

Vill ha sommar..

Satt och kollade igenom lite bilder från vår Spanien-resa i höstas, och känner bara att sommar inte hade varit fel just nu?
 
 
 
 
 
 

Helt otroligt!

Min häst var såå otroligt fin idag, är helt chockad!! Fick den där underbara känslan när man bara kan sitta still och styra allt med sitsen, behövde knappt använda tyglarna alls!
Kan även säga att detta var det FÖRSTA ridpasset sedan jag köpte honom för två år sedan som han INTE bockade överhuvudtaget, SJUUKT!! Såå glad :D<3
Det är dagar som dessa som gör att man fortsätter kämpa! Underbart!


Mot stallet! :)

Istället för att plugga som jag egentligen borde.. ;) Idag ska Danni trimmas ordentligt tänkte jag! :)

Kolla snyggingen i somras-


18-18

Gooodmorgooon!!

Om 18dagar blir jag 18. SOM jag längtar, för att om 23dagar har jag förhoppningsvis körkort! Jobbigt om jag misslyckas för då måste jag vänta till efter praktiken för att ta det igen..


Dagens resultat & film!

Var då som sagt på KRK idag där Challe fick starta igång tävlingsterminen lite lågt och mysigt med två 80-rundor! :)
Vi gjorde två väldigt fina rundor faktiskt, blev något missförstånd här och där men inga stora grejer! Första rundan fick vi ett litet töntpet, utan någon speciell anledning, slarv helt enkelt! Men andra rundan gick vi felfritt, kulkul! :)
 
Challe har inte hoppat ordentligt sedan senaste tävlingen 2012, i november. Så jag tyckte han skötte sig superfint idag lille snutten :)<3
 
 Lite suddig mobilfilm från andra rundan -